onsdag 11. november 2009

Variert sangvalg i episode 14 av X-Factor

Flere skuffet under forrige episode av X-Factor, mens bare et mindretall innfridde. Deltakerne må passe seg for å bli for ensporet samtidig som de må unngå sjangere de ikke behersker. TV2 har gitt oss oversikten over hva som skal fremføres, og der finner vi heldigvis flere spennende låtvalg.

Pernille Svensen Øiestad er min personlige favoritt, selv om hun ikke imponerte meg forrige fredag med "I Will Always Love You". Nå står John Lennons "Imagine" for tur, og refrenget passer perfekt til Pernilles klare og sterke røst. Igjen får vi høre en stor klassiker, og jeg regner med at hun innfrir. Det spørs likevel om vi får se noen "ny side" ved et slikt låtvalg.

Lise Mæland hadde - etter min mening - den beste opptredenen sist fredag med "The Power Of Love". Igjen blir det rolig og mektig, men denne gang på svensk. "Gabriellas Song" er perfekt til Lises stemme, men utover språkvalget er dette kanskje et litt for trygt valg.

Gabrielle Leithaug var sprudlende med sin versjon av "Valerie" sist fredag. Nå går hun nye veier med Jan Eggums "En Natt Forbi". Dette blir noe helt annet enn det vi vanligvis får servert fra Gabrielle, og hun har kanskje tatt det mest spennende låtvalget. Det blir rolig og på norsk, men likevel så kjent og lokalt at hun har grunn til å føle seg trygg.

Mari Lorentzen imponerte sist med en god "Unintended". Nå vil hun bryne seg på en av mine favorittsanger; "Stop" av Sam Browne. Det blir vanskelig å matche eller å komme i nærheten av orginalversjonen, så her har Mari tatt et modig valg. Forhåpentligvis har hun ikke tatt seg vann over hodet.

Tommy Fredvang trenger en opptur, og han velger nå Phil Collins sin "Against All Odds". Dette er en sang som vil passe Tommys stemme meget godt, og refrenget byr på en del utfordringer. Tommy bør ha et enkelt arrangement og en enkel instrumentbestning. Og - her må det treffes på tonene.

Chand Torsvik har beveget seg opp i det øvre favorittsjiktet, og nå satser han på mer fart med "Leva Livet". Dette er kjent farvann for Chand. Hans utfordring blir kanskje å klare å skille seg så mye fra orginalversjonen at han gir sangen sitt eget preg.

Shackles gjorde ingen dårlig prestasjon sist fredag med sin "Gimme, Gimme, Gimme". Likevel havnet de i omsang. Nå hever de lista med "Free Your Mind" som du kan høre på youtube-klippet nedenfor. Dette bør bli hard, tøft og rått. Samtidig som sanger gir rom for solister, inneholder den partier der man er avhengig av presise og samstemte harmonier. Her er det rom for å imponere samtidig som fallhøyden absolutt er tilstede.


Share/Save/Bookmark

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar