tirsdag 3. november 2009

Svineinfluensa kan gi exit i X-Factor

Vi håper jo at alle deltakerne skal få være med og bevise at de er verdig videre deltakelse i X-Factor. Mens svineinfluensa brer om seg, kan den også være med å avgjøre hele konkurransen.

En verdig vinner av X-Factor, må jo være den folket har stemt frem til siste sending. TV2 melder nå at deltakere som måtte være smittet av svineinfluensa, vil bli kastet ut av konkurransen. Forståelig nok, kan man ikke utsette andre deltakere (og omgivelsene) for smittefaren. Selv om influensa kan være på retur - eller over - hjelper det lite ettersom "karantene-tiden" på 7 dager dersom man er syk.

Hva skjer da dersom en av favorittene blir syk? Med en deltaker mindre, vil det ikke bli behov for å stemme noen ut. Spenningen blir da fraværende, og det blir også inntektene fra telefonstemmer. For TV2 vil det også bety at seerne kan oppleve at "feil" vinner vil bli kåret, og at den videre konkurransen blir mindre interessant. Likevel vil frafall på grunn av sykdom alltid være en faktor i direktesendinger som X-Factor. Noen vil også hevde at en av folkets største favoritter (Elin Gaustad) måtte forlate X-Factor allerede før første livesending.

Samtidig trenger ikke vinneren av X-Factor nødvendigvis bli den mestselgende artisten. Både Tommy Fredvang og Rikke Lie har allerede laget egne sanger (slik som "Lalala" og "Wake Up Call"). Elin Gaustad har allerede fått platekontrakt, og Chand Torsvik synes å være tungt inne i underholdningsbransjen allerede. Svin eller ei, X-Factor løfter dem frem i lyset, og har gitt muligheter til en rekke talentfulle sangere.

Share/Save/Bookmark

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar