fredag 20. november 2009

Pernille ut av X-Factor - En favoritt fattigere

Det var nesten utenkelig. Pernille Svensen Øiestad har vært denne bloggens favoritt til å vinne X-Factor 2009. Den unge jenta med gullstrupen har brilliert med sin stemmekontroll og rene toner. Nå opplever X-Factor sitt andre uventede frafall av favoritter.

Den første - og kanskje største - favoritten som røk ut var Elin Gaustad. Dette var totalt uforståelig, og vil antakelig stå tilbake som det største tapet for TV-serien. Elin fikk sin platekontrakt, men konkurransen (og interessen for X-Factor) fikk et skudd for baugen da Peter Peters sendte Elin hjem.

Nå ble det Pernilles tur, men denne gangen var det folket som sendte henne ned i den utsatte omsang-duellen. Kanskje mange tok for gitt at hun ville gå videre? Det ble i alle fall Jan Fredrik som måtte gi nådestøtet - og det ble gitt til Pernille. Jeg kommer til å savne henne i de neste og avgjørende rundene, og jeg mener at X-Factor nå har mistet sin beste sanger. Forhåpentligvis har hun fått eksponert sitt talent i så stor grad at hun får flere musikalske muligheter i nær fremtid. Hun lover da også å komme sterkt tilbake.

Hennes fremførelser av "1000 Miles", "Because Of You", "I Will Always Love You", "Imagine", "Bleeding Love" og "Måndagsbarn" vil alltid stå som noe av det beste som ble freført i X-Factor 2009. Nedenfor ser vi klipp fra noe av det Pernille har gitt oss.


Share/Save/Bookmark

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nok en gang faller stemme-konseptet igjennom. Som i alle år, siden første Idol-sending.

Når skal tv-selskapene slutte å tenke penger og begynne å tenke rettferdig stemmegiving??

Det "faireste" hadde vært om publikum stemte på den/de de vil ha UT - ikke den de vil ha videre. Da ville stemmegivingen blitt så inderlig mye riktigere. At hun ikke fikk flest stemmer betyr ikke at Norge synes hun var den dårligste. Tror mange deltakere opp igjennom årene har lidd under syndromet "det er sikkert så mange som stemmer på han/henne", og røket ut tidligere enn forventet av den grunn. Men, du vet, det ligger ingen business i at folk bare sender inn 1 stemme. Nå må man jo stemme på flere og legge igjen en haug av penger for å "sikre" sine favoritter. Latterlig, og provoserende. I USA stemmer de faktisk gratis - mye mer rettferdig.

Personlig synes jeg ikke Pernille burde vunnet, hun er for ung og trenger utvikling både stemmemessig og mentalt. Men at hun er en fantastisk sanger er det ikke tvil i min sjel om. Fytti!

Anonym sa...

At Tommy ikke har ryki ut enda er for meg et mirakel.. Han er ikke en dårlig sanger, men han har da ingen ting å stille opp med mot de andre som kom til finalerundene.

Anonym sa...

Enig! Håper Lise vinner jeg nå.. Chand blir for enssidig. Shackles er for ustabile. Mari er ganske rå, da..

Anonym sa...

Word! Håper virkelig Lise vinner! Etter min mening, så ysnes jeg hun er bedre enn alle de gjenværende tilsammen,og hun har vært min største favoritt gjennom hele konkurransen!
Det blir totalt ufint dersom også LISE ryker ut nå! Både Gabrielle, Rikke og Pernille skulle stått lengre enn Tommy og Chand, for de hadde og har også talent!
HEIA LISE! :D

Anonym sa...

* for de hadde/har også større talent, og fortjente å stå lengre.

Geir sa...

Mari, Lise/Shackles til finalen!

Anonym sa...

Håper Lise vinner, etter å ha slått Shackles i finalen:)

Legg inn en kommentar