torsdag 22. oktober 2009

Tommy Fredvag - musikkens vokter og utøver

Tommy Fredvag har lenge ligget helt i toppen blant favorittene i årets TV2-sendte X-Factor. For oss som vanker litt på youtube, er det lett å oppdage at Tommy ikke er helt fersk i gamet. Tommy kan musikk, og sist imponerte han med "Me to går alltid aleina".

Å skape musikk er et håndverks som ofte blir brukt uten å at bruker gjør opp for seg. Digitalisering av musikk og fildeling har skapt store debatter omkring rettigheter og vederlag for dem som skriver og produserer musikken.

Å spille av musikk - i forbindelse med næringsvirksomhet - er også underlagt et regelverk, og nå får vi høre at Tommy Fredvang faktisk jobber for Gramo. De bedrifter/selskap som hevder at de ikke spiller musikk, kan risikere å få besøk av en kontrollør. Her er det Tommy kommer inn i bildet.

Med kjendis-statusen Tommy nå opparbeider seg, kan det bli vanskelig å jobbe for Gramo i den "undercover"-rollen han har ifølge tv2.no. Samtidig mener jeg at Tommy na har et enda større fortrinn når han snakker med dem som ikke forstår hensikten og viktigheten av lovverket. Det er tross alt musikernes rettmessige levebrød man undergraver når man ikke gjør opp for seg.
Share/Save/Bookmark

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar