tirsdag 8. desember 2009

Sangvalg episode 18 av X-Factor

Det nærmer seg en endelig avgjørelse av X-Factor 2009, og tre teltakere skal nå bli to før superfinalen. Flere av forhåndsfavorittene er ute av konkurransen, og nå står bare Chand, Mari og Shackles tilbake. Sangvalget for neste sending er nå klart.

Chand Torsvik reddet seg sist med en flott versjon av "Månemannen". På fredag synger han både norsk og engelsk. "Lys Og Varme" bør passe godt for Chand, men han må gi sangen et særpreg for å unngå en etterligning av Åge Aleksandersens legendariske cover-versjon. "Hungry Heart" passer bedre rent tempomessig, men vi har ennå til gode å se Chand gjøre en stor versjon av en sang på engelsk.

Mari Lorentzen fikk selv Jan Fredrik til å bli rørt etter sin versjon av "Den Finaste Eg Veit". Nå står igjen en norsk sang på programmet, og det blir spennende å høre hennes tolking av Finn Kalviks "Kom Ut, Kom Fram". Fra en noe ukjent norsk sang, velger Mari også å fremføre Madonnas "Papa Don't Preach". Mari viser at hun har en allsidig stemme, men jeg er litt usikker på hvordan hun takler versene dersom sangen blir lagt i like lavt toneleie som Madonnas versjon.

Shackles måtte ut i omsang sist fredag der de gav en flott versjon av sangen "Shackles". Etter flere dueller står jentene nå på spranget til å innta superfinalen. Til neste sending har de valgt å fremføre "Manhattan Skyline" (a-ha). Dette er en sang med stor spennvidde både vokalt og rytmisk, og det blir spennende å se hvordan jentene løser en slik oppgave. Som andre sang har Shackles valgt Janet Jacksons "Black Cat". Her får vi forhåpentligvis se mer av råskapen og presisjonen som vi vet Shakles kan varte opp med på denne type sanger. Nedenfor kan vi se Janet Jackson fremføre låten live.


Share/Save/Bookmark

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar