mandag 14. desember 2009

Kloke sangvalg til superfinalen

Det er nå klart hva deltakerne kommer til å synge i X-Factors superfinale. På vg.no får vi servert fredagens meny i Telenor Arena.

Sist fredag vaklet Chand Torsvik seg gjennom "Hungry Heart", men klarte seg brukbart gjennom Åge Aleksandersens "Lys Og Varme". Chand har nå definitivt vist at han ikke behersker engelskspråklige sanger, og kort sagt er han best på trøndersk med gitaren trygt hengende over skulderen. I superfinalen skal Chand igjen synge "Månemannen", som kanskje har vært hans beste fremførelse tidligere i X-Factor. I tillegg får vi hans egne "Diamanten" (som du kan se på youtube-klippet nedenfor) og "Kongeriket Norge". Dette var trygge og kloke valg som viser Chand sine sterkeste sider.

Shackles var seg selv lik sist med en solid versjon av "Black Cat". Tilsvarende sangvalg i tidligere episoder har vist at jentene trives best med tempo og vreng på gitaren. I superfinalen velger de derfor tidligere fremførte "Queen Of The Night" og "Free Your Mind". I tillegg får vi høre dem med "Breaking The Silence". Sistnevnte har et kanskje enda hardere preg enn de øvrige valgene, og tempoet tilsier en fyrig opptreden.

De to finalistene har dermed valgt fra øverste hylle av det de har lykkes med tidligere, og ingen av dem kan sies å ta sjangser i sangvalger. I tillegg får vi to deltakere med helt ulikt utgangspunkt og vidt forskjellige sjangre. Utfallet tør jeg ikke spå.


Share/Save/Bookmark

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar