onsdag 2. desember 2009

Deltakernes sangvalg for episode 17

Det nærmer seg en finale i X-Factor, og i episode 17 skal de fire gjenværende deltakerne synge to sanger hver. TV2 har nå avslørt hva som står på programmet.

Lise Mæland måtte ut i duell sist fredag etter at hun fremførte "Proud Mary". I duellen fremførte hun "Won't Go Near You Again" og gikk videre på bekostning av Tommy Fredvang. På fredag skal hun synge rolige og vakre "Baby I'm A Fool" (som du kan se på youtube-klippet nederst). Her får antakelig se en Lise i en mer jazz-preget utgave der stemmen og stemmebruken vil bli svært fremtredende. Som neste nummer har Lise vangt Gnarls Barkleys "Crazy". Et litt underlig valg der jeg forventer en versjon som ligger et godt stykke fra orginalen, samtidig som jeg håper at Lise gir den godt med trøkk.

Mari Lorentzen klarte seg godt sist fredag med "The Show Must Go On". Også Mari har valgt en rolig sang for neste sending. Slow døla-country med norsk tekts er et spennende valg når "Den Finaste Eg Veit" av Hellbillies står på programmet. Som sang nummer to har Mari valgt "A Moment Like This" av Kelly Clarkson. Her håper jeg Mari når godt ned på de mørke tonene i begynnelsen av sangen. Ellers gir dette sangvalget en mulighet for Mari å vise stemmen sin på de mektige partiene.

Shackles var - etter min mening - best med "Queen Of The Night". Nå står "When Love Takes Over" for tur, og igjen får vi en sang med fart, rytme og rom for solo-partier. Det blir spennende å se hvordan jentene arrangerer en sang som orginalt har lite koring og harmonier. Enda mer spennende er sang nr. 2 som er Christina Aguileras "Fighter". Shackles har vist seg å være meget severdige og dyktige når rytmer og sanger gir rom for råskap og rock'n roll. Skal det bli full klaff bør jentene ha god kontroll på det flerstemte refrenget.

Chand Torsvik gjorde ingen stor opptreden sist med "Tusen Bitar". Til kommende fredag har Chand valgt en av de største og mest eviggrønne sangene som er skrevet på norsk jord; "Den Du Veit". Chand hadde ikke god kontroll på svensk tekst, og det blir spennende å høre hvordan han tolker Marius Muller på trønders, og dette blir forhåpentligvis en fengende opptreden. Som sang nummer to har Chand valgt "Månemannen" (?). Et dristig valg som sjangermessig er veldig utypisk for Chand, men som også kan vise nye side ved Chand.

Nedenfor kan du se en live-versjon av "Baby I'm A Fool" som Lise Mæland skal fremføre. Her får også gitaristen noen spennende akkorder å øve på til fredag.


Share/Save/Bookmark

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar